ВИДЕО: Ова е новата мис интернет на Хрватска

Веќе неколку години во Хрватска се одржува избор на мис интернет. Годинава титулата и припадна на Линда Прелец од Риека.

Прогласувањето на победничката било одржано во хотелот Антуновиќ во Загреб, каде Линда ја преземала круната од Марија Кирин, сопственичката на порталот www.miss-interneta.hr.

Линда ќе ја петстави Хрватска на европскиот избор за мис интернет каде ќе учествуваат мисици од 45 земји.