(ВИДЕО) Паркобраните молчат за сечата на педесетгодишни стебла во Бутел

Граѓаните преку социјалните мрежи реагираат на денешната сеча на повеќедецениски дрва во паркова површина во скопската населба Бутел алудирајќи на активистите ткн „паркобрани“ кои своевремено како противници на владата на ВМРО-ДПМНЕ редовно организираа протестни акции и критики за сечењето на дрвја.

„Еден дрворед….Еден парк во Бутел под моторна пила…. Пепел!!!! Кај сте сега паркобранчиња шитнати за чорба од 50 денари? Кај сте пичулиња шарени сега да зуцнете ??? Дрворед со дрва“, пишува корисникот под псевдоним Приказни од билеварот