ВИДЕО| Петгодишно девојче се враќа во градинка откако 7 недели беше заложник во Газа

Срдечно видео го прикажува враќањето на петгодишната Емилија Алони во нејзината градинка, откако е ослободена од Газа на 24 ноември заедно со нејзината мајка. Таа во заложништво беше  држена седум недели.

Во придружба на нејзиниот дедо и неидентификувана жена која ја снима сцената, девојчето е воодушевено, ја прегрнува воспитувачката од градинката која вели дека сака да почне да пее на прослава.

Девојчето потоа се прегрнува со своите другарчиња.

„Ми недостигаше“, велат некои.

„Не сум те видела долго време“, вели една девојка.

„Те видов на телевизија“, забележува едно момче.