ВИДЕО: Познатите порачуваaт – Не мразете!

201

Говор без омраза, но со многу љубов, тоа  е пораката ан десетина македонски познати личности кои заедно застанаа против омразата.

Тони Зен, Амернис Ниокшиќи, Петар Младеновски од Суперхикс, Наумче Мојсовски, Жарко Димитриоски, Сара Мејс, Кирил Андоновски, Татјана Лазаревска, Леонора Пољоска и Софија Теодор се огласија во кампањата која ја спроведе сајтот безомразно.мк.

На свој начин, на свој јазик, со свои зборови тие кажуваат иста порака Не мразате!

Безомразно е информативно – едукативна веб страница создадена од Македонскиот институт за медиуми со поддршка од Британската амбасада, чијашто главна цел е да ги информира граѓаните на Македонија за повеќе аспекти поврзани со говорот на омраза, и да го подигне нивото на знаење и разбирање помеѓу младите, јавните личности и медиумите за неговите ефекти во јавниот дискурс.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.