ВИДЕО: Сладолед кој што свири додека вие уживате

74

Ликестра е необичен уметнички проект кој ја комбинира музиката и љубовта кон сладоледот.

Американските дизајнери Емили Блак и Карла Дијана осмислиле интелигентно замрзнато слатко кое им овозможува на сладокусците да компонираат музика додека уживаат во неговиот вкус.

Корнетот од сладоледот содржи сензори кои што го регистрираат секој „лиз“ и испраќа електронски сигнал до компјутерот кој што го претвора во музичка нота.

Мелодијата се формира во зависност од начинот и брзината на лижењето.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.