(ВИДЕО) Трагедија во Индонезија – над 70 загинати и 42 исчезнати лица

Најмалку 70 загинати во свлечиште и поплави на истокот од Индонезија е новиот црн биланд кој утринава го соопштија локалните власти.

-Најмалку 42 лица се водат за исчезнати, изјави портпаролот на индонезиската агенција за вонредни ситуации.

Обилните врнежи се причина за поплави и свлечишта во Индонезија, каде повеќе десетици луѓе страдаат секоја година.

 https://www.youtube.com/watch?v=KGV8WzGaaU4