(ВИДЕО) Внуката на Кенеди пронајдена мртва предозирана од дрога

Внуката на Роберт Ф.Кенеди е пронајдена мртва во семејната викендица во Масачусетс. Причина за смртта на Серша Кенеди е предозираност и депресија.

22 годишнaта Серша била во куќата на бабата Етел која има 91 година, соругата на Роберт кој беше убиен во 1968 година. Таа активно беше вклучена во политиката на Демократската партија. Нејзината мајка беше една од 11-те деца на Етел и Роберт Кенеди.

Со нејзината смрт продолжи проклетството на фамилијата Кенеди во изминатитве 50 година кога загинаа барем десетмина членови.

Требаше да дипломира годинава и да го заврши колеџот како многу успешен студент.

Во колумна Серша зборува за својата борба со проблемите поврзани со менталното здравје.

„Кога сте биле мали, дали сте имале пријатели со кои вашата мајка ве терала да се дружите без да сакате? Тие пријатели постојано се појавуваа и вие сте биле збунети. Тогаш, кога тие се присутни, вие се навикнувате на нив. Тие никогаш нема да си заминат и со време ви станува пријатно да сте со нив. До минатата година, ова беше ситуација со мене и со мојата ментална болест. Депресијата пушти корења уште додека бев во училиште и ќе биде со мене до крајот на животот. Иако бев среќно дете, чувтвував длабока тага која ми ги притискаше градите и рамената Кога почнав да студирам, притисокот стана поголем“, напиша таа.