(ВИДЕО) Во iPhone нашле баг кој овозможува прислушување други уреди

Корисници на паметните телефони iPhone откриле програмска грешка, којашто овозможува прислушување на туѓите мобилни уреди, пишува блогот 9to5Mac.

Доколку корисник создаде конференциски повик со алатката FaceTime и ѕвони некому, тој може да ги слуша сѐ што се сличува „на дригиот крај од жицата“, дури и доколку учесниците во групниот разговор не „кренале слушалка“.

Според ресурсот The Verge, доколку корисникот кого го прислушуваат, случајно протисна кое и да е копче на својот паметен телефон, ќе се погоави водео од неговата фртонална камера.

Претставници на производителот Apple соопштиле дека се запонаени со грешката и оти веќе ја исклучиле функцијата за групни повици. Следното ажурирање на до крајот на седмицата оперативната програма iOS би требало да го реши проблемот, додале.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.