Македонија

Нов гаф на премиерот (Видео) Заев го прекрсти турскиот премиер

(Видео) Заев го прекрсти турскиот премиер

Премиерот Зоран Заев на средба со МАТТО Стопанската комора на Македонија и Турција направи гаф и се посрамоти и пред турските бизнисмени.

 

 

Заев се осврнал на неодамнешната посета на Турција каде се сретнал со турскиот премиер Бинали Јилдирим, но во изјавата пред новинарите тој му го погрешил името, нарекувајќи го  Илдирај.