Видовме, за жал, малку докази за транспарентно работење на судството, констатира Агелер

-Мандат на Судскиот совет е да обезбеди правилно и транспарентно функционирање на судството во оваа земја, со жалење можам да кажам дека видовме малку докази за исполнувањето на овие свети обврски, вели амбасадорката на САД во Скопје, Ангела Агелер, за случувањата во Судскиот совет.

За случувањата во Судскиот совет и постапувањето на ова тело во однос на политичките притисоци врз Врховниот суд, Агелер во изјава за Алсат, вели дека граѓаните заслужуваат подобро.

–Луѓето во оваа земја заслужуваат подобро. Сè уште не сум ја видела одлуката на Апелациониот суд да ги отфрли обвиненијата во случајот ТНТ, но внимателно ќе ја испитаме со надеж дека одлуката ќе биде транспарентна и во согласност со законот, рече Агелер во изјава за Алсат.