Виенската филхармонија откажа неколку концерти поради Ковид-19

Виенската филхармонија ги откажа концертите во Германија оваа недела поради зголемениот број случаи на коронавирус во своите редови.

Планираните настапи во Келн и Хамбург закажани за денеска и утре нема да се одржат, соопшти познатиот ансамбл. Концертот во Париз, Франција, закажан за 26 јануари, исто така ќе биде откажан, а откажани се и два концерта во Салцбург, Австрија, во неделата на Моцарт – 29 јануари – 2 февруари.

Остатокот од турнејата со рускиот диригент Валери Гергиев и рускиот класичен пијанист Денис Мацуев треба да продолжи според планираното во февруари со концерти во Германија и САД.