Викендов авионско прскање против комарци

22

Втората фаза од дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се изврши наредниве денови, информита Град Скопје.

Авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 18.07.2020 (сабота) и на 19.07.2020 (недела), во раните утрински часови.

Терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци ќе се одвива од 20.07.2020 (понеделник) до 24.07.2020 (петок), во период од 22 до 3 часот, наредниот ден.

Дополнително, терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци ќе се изврши на 22.07.2020 (среда), во период од 8 до 17 часот.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.