Вирусот на птичји грип регистриран на фарма во Чешка

21

Во Чешка по три години за првпат е регистриран високо патоген вирус на птичји грип Х5Н8. Чешкитата државна ветеринарна администрација соопшти дека епидемијата е пријавена на живинарска фарма во централното подрачје на Чешка. Анализите потврдија дека од вирусот птичји грип се угинати голем број кокошки.

Локалната ветеринарна служба наведе дека се преземени сите мерки за претпазливост.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.