Владата се уште не открива колку не чинеше посетата- во меѓувреме јавноста дозна што ручаше Папата, проба и скромен македонски десерт

174

Се чека изготвување на деталниот извештај за финансиската конструкција за трошоците кои ги направи Владата за посетата на папата Франциско. Од Владата велат дека транспарентно ќе ја информира јавноста за износот кој владата го потроши за историската посета на поглаварот на римокатоличката црква на земјава.

Од Католичката црква пак велат дека тие биле задолжени за црковните церемении. Ни тие не откриваат колку пари потрошиле. Според нив духовните придобивки не се мерат со ништо материјално.

Папата ручаше во ресторан телешки мускул, пилешко со ориз и трилече.

Засега конкретна бројка има само од ЈСП. Според нив за денот кога граѓаните се возеа бесплатно, претпријатието го чини 120 илјади евра. Не се откриваат бројки ни од властите во Скопје. Тие не откриваат колку пари чинеше средувањето на градот.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.