ВМРО-ДПМНЕ: Колку што присуството на Зечевиќ на новата СДС на Данела е политичка култура, толку и присуството на Ковачевски во МНТ на настан на ВМРО-ДПМНЕ е политичка култура

Колку што присуството на Миле Зечевиќ на новата СДСМ на скопската градоначланичка Данела Арсовска е политичка култура, толку и присуството на премиерот и лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски во МНТ на настан на ВМРО-ДПМНЕ е политичка култура. Тајната коалиција на СДС и Данела конечно стана јавна, Зечевиќ и купи партија на Арсовска и гордо во прв ред се радуваше на својот не толку фамозен изум, се вели во партиската реакција на ВМРО-ДПМНЕ.