ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане со првоаприлски пресови, работата е сериозна

СДСМ да престане со првоаприлски пресови, работата е сериозна, Заев ги загуби изборите и треба да го оствари ветеното, оставка, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

-Заев изгуби избори во мнозинството од општините. ВМРО-ДПМНЕ победи во над 40 општини. СДСМ изгуби со над 100.000 гласови разлика. СДСМ нема легитимитет од народот за да владее. Тие се делегитимирани. Заев знае дека никој повеќе не верува во него, ниту пак го следи, затоа и не ги пушти пратениците во сала. Заев се плашеше дека и неговите пратеници ќе гласаат за негов пад. Заев киднапирашеи пратеник за да може да продолжи да владее и краде. Заев е тој кој ја уби демократијата, стои во соопштението.

Заев треба да си даде оставка затоа што ги загуби изборите.