ВМРО ДПМНЕ со тројна предност пред СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ има освоено 62 170, а СДСМ 21 136 глас по обработени 20,10% избирачки места, 8,29% гласачи, информираат од аналитичкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ. Според податоците ДУИ има освоено 19 937 гласа, а Влен 13 206 гласа. За Левица гласале 7 378, ЗНАМ 6 044 гласачи.