ВМРО-ДПМНЕ: Судството во Македонија намерно се урнисува, за никој да не им пречи во криминалите на СДС и ДУИ

Македонското судство е на најниско можно ниво во историјата на државата, тоа го потврдуваат како меѓународните институции, така и граѓаните на сите можни анкети, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Веќе е очигледно дека намерно се урнисува судството во Македонија, за да течат криминалите на власта, за никој да не им застане на патот на богатењето, врз грбот на граѓаните.

Како инаку да се објаснат, нерешените случаи за криминалот на функционерите од власта, кои немаат завршница со години и се чуваат по фиоките во судовите. Како инаку да се објаснат, оставките на челните луѓе во судството, по нарачка од партиските штабови.

Се ближи времето, кога ќе одговараат сите одговорни, за состојбата во која се донесе судството во Македонија, стои во партиското соопштение.