Во последниве 7 дена има најмногу заразени и починати од Ковид-19, а најмалку направени тестови

84

Неспособноста на оваа влада излезе на виделина со справување со пандемијата на корона вирусот за последниве седум дена во Република Македонија каде што билансот на заразени е најголем, а најмалку направени тестови и за жал најмногу починати во регионот.

Процент на новозаболени во однос на тестирани случаи во последните 7 дена:

Македонија – 4,73%
Бугарија – 2,52%
Србија – 1,62%
Хрватска – 0,21%
Грција – 0,14%
Црна Гора – 0%

Најголем процент на заразени. Повеќе од Србија, Бугарија, Грција и Хрватска вкупно.

Според извештаите на заразени на 1 милион жители во регионот за последните 7 дена:

Македонија – 91
Бугарија – 31
Србија -85
Хрватска – 4
Грција- 4
Црна Гора – 0
Албанија – 33

Македонија има и најмногу заболени лица од корона вирус во регионот. Повеќе заболени на 1 милион жители од Грција, Бугарија, Албанија и Хрватска заедно.

Во Македонија има најмногу починати лица на 1 милион жители вопоследните 7 дена споредбено со земјите на Балканот:

Македонија – 8
Бугарија – 2
Србија – 2
Хрватска – 1
Грција – 1
Црна Гора – 0
Албанија – 1

Најмногу починати лица. Повеќе починати на 1 милион жители од Србија, Бугарија, Грција и Албанија заедно.

Катастрофалната состојба со справување на корона вирусот во Македонија продолжува. Сето ова оди на нечистата совест на Зоран Заев.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.