Во Црна Гора нема веќе шопинг во недела

128

Владата на Црна Гора ги усвои измените и дополнувањата на Законот за внатрешна трговија со кои се забранува работата на трговијата на големо и мало во недели и празници.

Позитивни вести за околу 37.000 вработени во трговскиот сектор, објави владата на Твитер.

Објектите потребни за непречено функционирање на општеството се изземени од ова правило, објавија црногорските медиуми.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.