Магазин

Заврши лотариската грозница во САД Во два дена најголемата добивка во историјата на американската лотарија – над милијарда долари

Во два дена најголемата добивка во историјата на американската лотарија – над милијарда долари

Двајцата американски среќници во двата дена освоија повеќе од милијарди американски долари, најголемата добивка во историјата на американската лотарија.

На американската лотарија Mega Millions во петокот е извлечен џекпотот од 450 милиони долари, четвртиот најголем во историјата на оваа игра на среќа, а во саботата ноќта се извлечени броевите за главната добивка на дрогата лотарија Powerball во износ од 560 милиони долари, што е петтата најголема добивка на оваа лотарија.

Во збирката дека овие два главни добивка во историјата на американската лотарија, третата по големина во историјата.

Тикетот на Mega Millions е уплатен во продавница во местото Порт Ричи на Флорида, а извлечени се сите шест добитни броеви., Доколку добитникот се реши за еднократна исплата наместо на 29 рати во толку години, ќе добие 281 милион долари.

Тикетот за главната добивка Powerballе уплатен во местото Мерима со околу 25.000 жители, во Њу Хемпшир.