Во Кавадарци и Росоман ќе се пошумуваат триесет хектари површина

росоман

Што се однесува за Кавадарци, беше планирано да се пошумува на локацијата висорамнина Витачево кај контролната рампа на подружницата, но поради снег од околу четириесетина сантиметри, пошумувањето ќе се случи на „Глишички рид“.

Во Росоман, ќе се пошумува во росоманското село Мрзен.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.