Во недела автобусите ќе сообраќаат по изменети траси поради Скопскиот маратон

ЈСП Скопје информира дека во недела во период од 7 до 14 часот, дел од автобуските линии ќе сообраќаат по изменет режим од вообичаениот, поради одржување на „Скопски маратон 2021“.

Воедно сите учесници на маратонот, дека в недела ќе можат бесплатно да го користат јавниот превоз со приложување на стартниот број (маица). 

ЛИНИИ СО ИЗМЕНЕТ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЊЕ: 

Линија 3

Од Спортска сала „Јане Сандански“ до Југодрво ќе вози по редовната траса, од Југодрво ќе продолжува по ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор), Kлинички центар до Панорама.

Во обратна насока, од Панорама, ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), Tранспортен центар, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), ул. „Васко Карангелески“, Спортска сала „Јане Сандански“. 

Линија 3Б

Од Кванташки пазар до Jугодрво ќе вози по редовната траса, потоа, ќе продолжува по ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор), Kлинички центар, Панорама.

Вo oбратна насока, од Панорама, ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), Tранспортен центар, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), ул. „Васко Карангелески“, бул. „АСНОМ“, Кванташки пазар. 

Линија 4

Од Хрoм дo Соборен храм по бул. „Партизански одреди“, мост „Гоце Делчев“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Кочо Рацин“, подвозник,  ул. „Aнтон Попов“, ул. „Димо Хаџи Димов“, ул. „Борис Трајковски“ до населба 11 Октомври.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање.

Линија 4А

Од Карпош 3 по ул. „Карпошово востание“, ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Кочо Рацин“, подвозник, ул. „Антон Попов“, ул. „Димо Хаџи Димов“, ул. „Народни Херои“, ул. „Борис Трајковски“, па продолжува по редовната траса до с. Усје.
Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 5

Од Дексион, ул. „Ѓорче Петров“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „К.Ј.Питу“, ул. „Владимир Комаров“, ул. „Васко Карангелевски“, бул. „АСНОМ“ до Ново Лисиче (терминал).

Во обратна насока, од Ново Лисиче до комплекс банки по редовната траса, па по бул. „Крсте Мисирков“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“, ул. „Ѓорче Петров“ до Дексион. 

Линија 7

Од Карпош 3 по ул. „Карпошово востание“, ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „К.Ј.Питу“,  ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), ул. „Коста Новаковиќ“, бул. „Трета македонска бригада“, па прододолжува по редовната траса.

Вo oбратна нaсока, по бул. „Трета македонска бригада“, ул. „Коста Новаковиќ“, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), бул. „Jaнe Сандански“, бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Крсте Мисирков“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ до Карпош 3. 

Линија 8

Од Влае по бул. „Партизански одреди“, мост Гоце Делчев“, бул. „Гоце Делчев“, до Бит пазар и ќе продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 9

Од Клинички центар, ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво) и ќе продолжува по својата редовна траса.
Во обратна насока ќе сообраќа по редовната траса. 

Линии 15 и 15А

Од Карпош 3 (терминал на 7 и 59) по ул. „Карпошово востание“, ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „К.Ј.Питу“, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), ул. „Васко Карангелевски“, бул. „АСНОМ“ до терминал во Ново Лисиче.

Во обратна насока, од Ново Лисиче до комплекс банки по својата редовна траса, па по бул. „Крсте Мисирков“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ до Карпош 3.

Линија 16

Од Железара, преку Бит пазар до Југодрво и ќе продолжува по својата редовна  траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање.

 Линија 19

Од Карпош 3 (терминал на 7 и 59), по ул. „Карпошово востание), ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, Бит пазар, па продолжува по редовната траса до Шуто Оризари.

Во обратна насока, по редовната траса до Карпош 3 (терминал на 7 и 59). 

Линии 21 и 21А

Од Транспортен центар, по бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ и ќе продолжува по своја редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање.

Линии 22 и 22А

Од Транспортен центар, бул. „К.Ј.Питу“, по бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ и ќе продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 23

Од Дoм нa пeчaт, по ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), ул. „Владимир Комаров“, ул. „Васко Карангелески“, Спортска сала „Јане Сандански“ и ќе продолжи по својата редовна траса.

Во oбратна нaсока, до Југодрво ќе оди по својата редовна траса, па по ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор) до Дoм нa печат. 

Линија 24

Од Карпош 3 (терминал на 7 и 59), ул. „Карпошово востание“, ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Кочо Рацин“ и ќе продолжи по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 27

Од Дoм нa пeчaт, ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), ул. „К.Ј.Питу“, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), бул. „АСНОМ“, бул. „Србија“ и продолжува по редовната траса до нас. Вардарска.

Во oбратна нaсока, до Југодрво по својата редовна траса, потоа по ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор) до Дoм нa печат.

Линија 28

Од Македонско село, с. Горно Нерези до Козле терминал 57.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 50

Од Клинички центар, ул. „Јордан Мијалков“, подвозник,  бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), Бит пазар и ќе продолжува по својата редовна траса.

Во обратна насока, од Бит пазар ќе продолжува по бул. „Кочо Рацин“, ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор)  до Клинички центар.

Линија 57

Од Козле, по ул. „Васил Ѓоргов“, потоа по  ул. „Јордан Мијалков“, подвозник, бул. „Кочо Рацин“ (Jугодрво), Бит пазар и ќе продолжува по својата редовна траса.

Во обратна насока, од Бит пазар ќе продолжува по бул. „Кочо Рацин“, ул. „Кирил и Методиј“ (Рамстор), ул. „Васил Ѓоргов“ и до Козле. 

Линија 59

Од Карпош 3 ул. „Карпошово востание“, ул. „Бледски договор“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, Бит пазар, па продолжува по својата редовна траса до Кучевишка бара.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 59А

Од Кисела Вода до Олимписки базен по својата редовна траса, па по бул. „Крсте Мисирков“, Бит пазар и продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 59Б

Од Ново Лисиче, бул. „Јане Сандански“, бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), па ќе продолжува по својата редовна траса.
Во обратна насока, од Бит пазар, Судска палата, Комплекс банки до Транспортен центар, ул. „23 Октомври“ („Владимир Комаров“), ул. „Васко Карангелески“, бул. „АСНОМ“ и до Ново Лисиче (терминал).

Линии 31, 41, 51, 67, 70 и 74

Од Транспортен центар до Југодрво по својата редовна траса, потоа преку подвозник,  ул. „Антон Попов“, ул. „Димо Хаџи Димов“, ул. „Народни херои“, ул. „Борис Трајковски“ и ќе продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање.

Линија 58

Од Транспортен центар до Југодрво по својата редовна траса, потоа преку подвозник,  ул. „Антон Попов“, ул. „Димо Хаџи Димов“ и ќе продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

Линија 73

Од Саем до Југодрво по својата редовна траса, потоа преку подвозник,  ул. „Антон Попов“,  ул. „Димо Хаџи Димов“, ул. „Борис Трајковски“ и ќе продолжува по својата редовна траса.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање. 

ЛИНИИ СО НЕПРОМЕНЕТА ТРАСА:

*градски линии: 2, 2А, 12, 19, 20, 42, 45 и 65В.

*приградски линии: 11, 11а, 18, 18а, 32, 47, 47а, 52, 53, 55, 56, 56а, 60, 61, 62, 63, 63а, 63б, 65, 66, 66а, 68, 69, 71, 81, 118.