Во Општина Гази Баба воведен проектот „Твој службеник“

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски на својата официјална страна на фејсбук го промовираше проектот “Твој службеник”.

Во објавата градоначалникот Стефковски напиша:

„Воведен проектот “Твој службеник” во работата на администрацијата.

Проектот „Твој службеник“ има за цел да ги открие проблемите на граѓаните од терен и потоа да ги решава во рамките на општината.

Општината е институција која е сервис на граѓаните и работи во нивен интерес.

Идејата е граѓаните да може лесно и брзо да дојдат до решавање на проблемите со кои се соочуваат секојдневно.

Со реализирање на овој проект се олеснува начинот граѓаните да го пријават својот проблем и за истиот да добијат решение.

Проектот „Твој службеник“ ќе се реализира на следниот начин:

Техничките секретари во Месните и Урбаните заедници три дена во неделата ќе бидат присутни во Месните и Урбаните заедници со цел евидентирање на проблемите на граѓаните, а два дена од неделата ќе бидат во општината со цел решавање на проблемите.

Ги повикувам граѓаните да ја користат оваа можност.

Граѓаните на прво место“ – напиша Стефковски.