Во Шпанија разбиена нарко мрежа, дел од неа биле Балканци

шпанија

Уапсените се осомничени дека од Јужна Америка пренесувале големи количества на дрога, претежно кокаин, наменет за европскиот пазар.

За време на апсењата се запленети 49 килограми кокаин, 20 килограми хашиш, пиштоли, муниција и околу 40 илјади евра.

Групата е уапсена во рамки на операцијата „Сципион“, која шпанската полиција ја спроведува од крајот на минатата година.