Во Србија потврдени нови 1.510 случаи со коронавирусот, починале 11 лица

Коронавирусот во последните 24 часа е потврден кај 1.510 лица, а истовремено како последица од оваа болест починале 11 пациенти.

Тестирани се 11.521 лица. На респиратор се приклучени 30 пациенти.

Од почетокот на пандемијата тестирани се 4.895.234,позитивни биле 741.071 а починале 7.206 лица.