Во светот од коронавирусот се заразиле 10.000.000

22

Според податоците од страницата “Worldometers”, 10.000.000 луѓе го заразиле коронавирусот во светот. Речиси 500.000 луѓе починале како резултат на вирусот.

Скоро 5.5 милиони заразени лица закрепнале, но сè уште има над 4.000.000 активни случаи, од кои скоро 58.000 се критични.

Најголем број пациенти се уште има во САД, додека Бразил и Русија се следни по бројот на пациенти.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.