Македонија

ВО ЖИВО: Протест пред Кривичен суд

ВО ЖИВО: Протест пред Кривичен суд

Почна протестот пред Кривичниот суд во Скопје, закажан од ВМРО-ДПМНЕ, по апсењата на пратениците од оваа партија, поранешни функционери и граѓани кои за насилните протести на 27-ми април се осомничени за кривичното дело тероризам.

Јавното обвинителство отвори постапка против 36 лица за „Терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста“.

ЛИНК ДО ПРЕНОСОТ ВО ЖИВО