„Волт Дизни“ ќе го купува Твитер?

Процесот за продажба на социјалната мрежа е во самиот свој почеток, па се уште не може со сигурност да се каже дали некој ќе ја купи. Пазарната цена достигнува околу 20 милијарди долари.

Преговорите започнаа поради бавниот раст на Твитер во однос на претплатниците и заработката.