Возачот кој усмрти работник на патарина имал 1,8 промили алкохол и бил позитивен на корона

Излегоа детали од страшниот судар на патарина во Хрватска.20 годишен возач со Бе-ем-ве  се заби во куќарката на патарината во Мрацлин и го усмрти на лице место работникот. Возачот во моменттот на насреќата имал 1,8 промили алкохол во крвта и бил позитивен на корона.