Воздухот во Куманово и Кавадарци е многу високо загаден

101

Во два македонски градови воздухот е многу високо загаден, покажуваат податоците од мерните станици на Министерството за животна средина.

Станува збор за Куманово и Кавадарци. Кичево и Гевгелија имаат високо загаден воздух, а Скопје на листата на air visual вечерва е 18-ти најзагаден град во светот. Струмичани и дебрани дишат најчист воздух вечерва.

Позагадени од Скопје се Сараево, Софија и Белград кои се високо на листата.

Во време на пандемија, состојбата ќе биде и полоша поради загадениот воздух.

Секоја зима граѓаните во Македонија дишат екстремно загаден воздух.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.