(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Нова снимка од последните моменти на Гадафи

Нова снимка од последните моменти на Гадафи
Нова снимка од последните моменти на Гадафи

Британскиот„(Би-Би-Си) објави репортажа на новинарот Габријел Гејтаус, досега најчиста снимка од последните моменти на животот на либискиот лидер Моамер ел Гадафи. Во прилогот под наслов „Лов на златниот пиштол на Гадфи“, известувачот дошол до видео-запис на кој уште еднаш е прикажан полковникот Гадфи, кого заробен во приколка го држи разлутена група борци на либискта опозиција.

На фотографијата се гледа Гадфи, кој очигледно е тешко претепан. Околу него е неконтролирана група вооружени припадници на опозицијата. Во снимката се гледа млад човек кој во раката држи златен пиштол, од кој што водачот на револуцијата не се одвојува.

Во 14 минутната репортажа се зборува за тоталниот распад на Либија и анархијата која завладеала.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ – ВОЗНЕМИРУВАЧКА СНИМКА!