5.8 C
Skopje
четврток, март 30, 2023

Вработените во Театар Комедија незадоволни од одлуката на Министерството за култура

Вработените во Театар Комедија не се согласуваат со одлуката на Министерството за култура за разрешување на Нора Шаќири Марковиќ и назначувањето на нов в.д. директор.

„Шокирани сме од оваа одлука со која за нов в.д. директор се поставува човек што беше дел од претходната управа која што беше разрешена за неправилности во работењето. Можеби е крајно време инспекторатот за труд да го посети театар Комедија. Кога театарот беше во долгови без основни услови за работа, со нарушени меѓучовечки односи и долгови, в.д. директорката што сега ја разрешува министерството, успеа да реши дел од овие проблеми и да го врати театарот на вистинскиот пат. Дали некој со интенција пробува да го сруши Театар Комедија и да го врати во агонијата во која што беше пред да се постави Нора Шаќири за в.д. директор?“, велат вработените во театар Комедија.

Тие додаваат дека доколку Министерството за култура смета дека таа не е соодветен кадар, на оваа функција треба да се постави Дарко Спасов, кој што е професионалец и во кого целиот ансамбл има доверба.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.