Времен сообраќаен режим во Ново Лисиче

Јавното претпријатие „Улици и патишта“ – Скопје најави дека денеска во 8:30 часот екипи одговорни за одржување на светлосната сигнализација на градските сообраќајници ќе почнат со реализација на активности за монтажа на нови портални и конзолни семафорски столбови на крстосницата помеѓу булевар „АСНОМ“ и улицата „Февруарски поход“.

За време на изведување на работите сообраќајот ќе се одвива непречено, но отежнато.

– По должината на улица „Февруарски Поход“ ќе нема прекин во сообраќајот, но е се одвива наизменично и парцијално по една сообраќајна лента во правец, а на бул.„АСНОМ“ кон ул.„Февруарски Поход“ ќе бидат слободни десните вртења за да можат автобусите непречено да движат, а возилата ќе ја користат истата лента, а и околните сообраќајници околу паркиралиштата, соопштија од Јавното претпријатие „Улици и патишта“ – Скопје.