„World Central Kitchen“ ја прекина хуманитарната работа во Газа

-Светската централна кујна веднаш ги суспендира своите операции во регионот. Наскоро ќе донесеме одлуки за нашата идна работа, изјави извршната директорка, Ерин Гор за „Тајмс оф Израел“.

World Central Kitchen“ (WCK) денеска објави дека ја прекинува работата во Газа по нападот во кој загинаа седум нејзини работници.

-Светската централна кујна веднаш ги суспендира своите операции во регионот. Наскоро ќе донесеме одлуки за нашата идна работа, изјави извршната директорка, Ерин Гор за „Тајмс оф Израел“.

WCK претходно соопшти дека седум нејзини работници биле убиени во напад врз нивното возило во центарот на Газа доцна синоќа, откако помогнале да се достави храна и други залихи во северна Газа, кои пристигнале неколку часа претходно.