За само 5 часа, МВР напиша 157 казни на пешаци

Во текот на вчерашниот ден (11.05.2023) во периодот од 09.00 до 14.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на Македонија за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците.

При контролата, санкционирани се 157 пешаци од кои, 140 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин… За време на контролата санкционирани се и 122 други видови на прекршоци. Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.

Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи. Пешаците да го минуваат коловозот на обележан пешачки премин затоа што непочитувањето на сообраќајните правила ќе биде санкционирано. Сите заеднички, со почитување на правилата, мора да придонесеме за побезбедни сообраќајници, велат од МВР.