Заборавете на техниката, три работи кои ви ветуваат оргазам

Женскиот оргазам и понатаму е голема загатка и затоа е многу чест предмет на научни истражувања. Овој пат се истражувало колкав е интензитетот, зачестеноста и степенот на задоволство, а научн иците сакале да откријат во која мерка овие три ставки го одредеуваат изборот на партнерот.

Уочено е дека зачестеноста е поврзана со интензитетот, а тоа е изразрно кога жената е во врска во маж кој е самоуверен, добро заработува и знае да ја насмее. Научниците приметиле дека важна улога во тоа имаат и мерките на телото на мажот, неговите карактеристики, како и целокупниот изглед.

Истражувањето го спровеле психолозите од Универзитетот Албени, предводени од Џорџ Галуп, а во него учествувале хетеросексуални парови кои орговарале на прашањата за својот сексуален живот. Посебен нагласок е ставен на оргазмот.

zaljubljeni-par-1421527836-53542

Интензитетот на оргазмот на испитаниците во најголема мерка зависи од степенот на привлечност која ја чувствуваат кон партнерот.

За важно се покажал и бројот на сексуални односи, поточно колку партнерите почесто имаат секс, жените полесно и поинтензивно доживуваат оргазам. Во овој сличај жените наведуваат дека чувствуваат сексуално задоволство.

Ова истражување покажува дека сексуалната техника на мажите и не е толку важна. Многу се повежни неговите карактеристики и се она што го носи оваа врска со себе.

ж