Македонија

Заев ќе учествува на Светскиот економски форум во Давос

Заев ќе учествува на Светскиот економски форум во Давос

Премиерот Зоран Заев со владина делегација на 25 и 26 јануари ќе учествува на Светскиот економски форум кој годинава се одржува во Давос, Швајцарија, на тема „Креирање  заедничка иднина во поделениот свет“, информираат од владината прес-служба.

Светскиот економски форум е меѓународна организација којашто на светско ниво работи за воспоставување модел на корпоративно управување во кој вредностите се почитуваат еднакво како и правилата.