Загадено низ цела Македонија, граѓаните дишат отрови

122

Загаденоста и вечерва е огромна. Граѓаните низ цела Македонија дишат отрови.

Според измерената концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 20 часот, рекордот го руши Куманово со 411 µg/m³ од дозволена количина 50 µg/m³.

По Куманово, Кавадарци е втор најзагаден град до 20:00 часот, а потоа следуваат Гостивар и Битола.

Загаденоста е огромна и во сите населби во Скопје, а мерните станици во традиционално најзагадените скопски општини не работат.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.