Закрепнав од Ковид-19, ме вакцинираа против Ковид-19, сега сум заштитен?

Зоран Дерновшек – Ракетка, иноватор, пронаоѓач, (пензиониран) одликуван офицер на СВ, за словенскиот портал mojcavocko.si, зборува за важните дилемите кои се поставуваат во пандемијата со Ковид 19,  вакцините…

Многумина веќе се опоравија од новиот коронавирус, повеќето асимптоматски, во блага форма. Стручните лица прво тврдеа дека ова ќе обезбеди природен имунитет што може да трае цел живот.

Но, потоа почна да се покажува вистинската слика за овој подмолен воен вирус. Долгорочни ефекти и последици.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/in-depth/coronavirus-long-term-effects/art-20490351

Химера (составен) вирусот КОВИД-19 ги ​​има сите карактеристики на неговиот носител на вирусот на грип: брзо пренесување, висока стапка на мутации, непредвидливост, продолжено, па дури и трајно присуство во организмот. Вирус контролиран од нашиот имунолошки систем е само една верзија на овој вирус, бидејќи остатоците во нашето тело мутираат до тој степен што станува непрепознатлив за нашиот имунолошки систем, па затоа може да нападне повторно.

КОВИД-19. Ретко кој ќе се сети на раните информации за смртта на еден лекар во болницата во Вухан, во првите месеци по избувнувањето на епидемијата. Лекарот, во полна кондиција, здрав, под 40-годишна возраст, наеднаш се срушил и починал. Дијагноза? КОВИД-19.

Дури и тогаш се сомневав дека најопасниот напад врз нашето тело кај овој вирус е во каскадите, во неколкуте последователни заболувања, каде што секое акумулира ново и ново оштетување на нашиот организам сè додека нашето тело нема да се опорави од последниот напад. Така, уште на почетокот на 2020 година, ја изнесов тезата дека овој лекар починал од вториот или дури третиот напад на КОВИД-19, кој во првите случаи поминал во лесна, асимптоматска форма.

Многумина виделе снимки на кои се гледа како млад човек одеднаш се сруши на сред улица и умира. Причината? Згрутчување во мозокот, срцето или белите дробови. Во тоа време, овие снимки ни изгледаа повеќе како некаква воена пропаганда, но подоцна се покажа дека снимките биле реални.

Подоцнежните студии потврдија дека природниот имунитет, по закрепнување од коронавирусот, трае најмалку од 3 до 6 месеци (според мое мислење, се работи само за природен имунитет против поврзани видови/мутации што се присутни во истата околина), се додека нашето тело не се обновува повеќе од време, следниот вирусен напад може да биде последен. а доколку нашиот организам за тоа време не се регенерира, следниот напад на вирус може да биде и последен.

Проблемот е во тоа што нормалниот процес на регенерација на организмот кај помладите од 40 години трае од 4 до 8 месеци, а кај постарите луѓе од 6 до 12 месеци.

Значи?! Ако го прележиме КОВИД-19, значи ли дека сега сме безбедни?

Одговорот, за жал, е негативен.

Само со навремено обновување на организмот и зајакнување на имунолошкиот систем можеме да постигнеме делумна безбедност од последователни инфекции, кои можеме да ги претвориме во поблаги форми на болеста, без трајни последици, а слични на благи настинки.

Јас, лично го користам RENS AVD протоколот, кој ја забрзува детоксикацијата на телото (ги чисти остатоците од вирусот од телото), а исто така, ја забрзува внатрешната регенерација на организмот за 4 до 8 пати.

НÈ ВАКЦИНИРАА!

По големиот вовед на фармацијата, медиумите сега се преполни со случувања за „чудотворни вакцини“, а таквите, слични приказни, Американците некогаш ги нарекуваа „продажба на змиско масло (selling snake oil)“.

Како по правило, медиумите занемаруваат клучни елементи од настани кои не се совпаѓаат со ЕПП компаниите, што се сопственици на патенти за индивидуални вакцини.

Тие елементи се:

& целосен имунитет на производителите од несакани ефекти на вакцините, дури и смрт;

& дел од вакцините присутни на пазарот, во суштина, се прв обид за масовна генска терапија во светот (а не вакцинирање), тоа одамна е забрането, барем од Менгеле наваму;

& декларативната ефикасност на вакцините е резултат на веројатна, груба проценка на производителот;

& набрзина да се вакцинираат што повеќе луѓе, при што се газат сите валидни, безбедносни процедури и стандарди;

& постои директна врска помеѓу круговите што ја активираа пандемијата и ја надуваа во медиумите, и оние кои сега продаваат заштитна опрема и вакцини, што е најмалку етички спорно;

& потребата од вакцинација ја брани теоријата за „имунитет на стадо“, која неславно потфрли во шведскиот експеримент во 2020 година, а вистинското потекло на оваа фраза не им е јасно на креаторите.

ЗОШТО ВАКОВ ВОВЕД ВО ВАКЦИНАЦИЈАТА?

Вакцините се користат нешто повеќе од 200 години, а првата инокулација беше извршена пред околу 550 години. Повеќе од 200 години постојат силни теоретски тврдења за дејството на вакцините кои, на моменти, флертуваат со фармако-медицинската религија. Интересно, теориите за дејството на вакцините, дури и по толку време и по силниот привремен напредок во науката, сè уште се само – теории.

Првите „успешни вакцинации“ во историјата се мерат според денешните стандарди, медицинската измама и шарлатанство.

Вакцинациите, во овие 200 години, станаа лост преку кои медицината може директно да ја контролира целата популација на луѓе на нашата планета. Во меѓувреме, повеќето луѓе ја гледаат тиранијата на друго место, онаму каде што се насочени од медиумите, богато спонзорирани од страна на фармацијата која во 1970-тите години потполно ја потчини (алопатичната) официјална медицина.

Исто така, и мојата генерација беше воспитана во вербата во вакцините како едно од најголемите достигнувања на медицината. Хигиената, воведувањето водовод и канализација, кои всушност ги искоренија повеќето заразни болести од минатото, не го добиваат истото внимание, иако ова е вистинската победа на медицината над штетните навики на луѓето од минатото.

Вакцините во 20 век генерално се правеле од ослабен/мртов патоген и мал број адитиви. Пропорцијата на биолошки состојки во вакцините беше релативно висока.

Бидејќи процесот на добивање биолошки компоненти не може значително да се забрза, уделот на овие компоненти во новите вакцини опаѓа, за сметка на адјуванси (адитиви), за кои се претпоставува дека вештачки предизвикуваат слична реакција на конвенционалните вакцини. Затоа, за да се појави реакција, адјувансите мора да бидат токсични за телото.

Повеќе од 50 години, фармацијата неуспешно се обидуваше да произведе ефикасни вакцини против ХИВ, САРС, грип. Просечното време за развој на нови вакцини трае најмалку од 3 до 5 години, а честопати и многу подолго.

Ако фармацијата беше во можност да ни понуди вакцини против коронавирусот КОВИД-19 за само една година, тогаш разумното сомнение ни кажува дека нешто сериозно не е во ред со оваа приказна.

Дали вакцините биле направени според класичната постапка пред да се пушти вирусот?

Дали сегашните „вакцини“ се само огромен фармацевтски бизнис, каде што бројот на повредените и мртвите не е важен?

Сегашните вакцини против КОВИД-19 се, според производителите, чудо на науката. Наводно, тие многу добро ги постигнуваат своите цели, кои производителите „заборавија“ да ни ги доверат.

Минатата година, специјалистка за биолошко војување на американската армија јавно укажа на можноста дека станува збор за цели на повеќе нивоа, штом првиот чекор, првично, нема да влијае на вас, сепак по него станувате ранливи за следните чекори.

Сепак, најинтересна е изјавата на истакнат претставник на СЗО дека вакцинацијата, сама по себе, нема да стави крај на пандемијата.

Дали во оваа изјава е скриено јавното признавање за реалната ефикасност на вакцините за коронавирусот?

ЗАКРЕПНАВМЕ ОД КОВИД-19, СЕ ВАКЦИНИРАВМЕ, СЕГА БЕЗБЕДНИ СМЕ?

Доколку горенаведените услови во текстот не се доволни за да се стави крај на пандемијата, тогаш одговорот е негативен.

Причини за тоа?

http://www.protocolrens.info/Bio-Hacking_SI.pdf

Иднината на медицината лежи во генетиката

Зборот вирус значи отров. Отровот не е жива, органска, самосвесна супстанција, туку нешто нагонско, најчесто неорганско.

Ако сакаме да разбереме како можеме да се заштитиме, првин мора да разбереме како се појавува болеста.

Болеста настанува како низа настани во кои првата улога ја играат токсичните материи и металите, кои  временски се акумулираат во нашите тела. Тоа доведува до „закиселување“ на телото, што ја отвора вратата за вирусите (или микробактериите), кои – во комбинација со веќе постоечките токсини – почнуваат да ја контролираат околината и да ја обработуваат околината за следната фаза, за бактерии (или микропаразити). На тој начин го заокружува процесот, создавајќи околина во дел од нашето тело, којашто е туѓа за телото, непријателска и токсична – но, затоа пак, е идеална почва за размножување на елементите што ја создале. Следната последица влијае на нашите најблиски органи, кои повеќе не функционираат правилно. А ние – се разболуваме.

Логичкото размислување ни покажува дека таквата несакана состојба може да се избегне со спречување или елиминирање на основните елементи на кои се појавила. Значи, треба да се детоксицираме. Со тоа ги елиминираме основните услови од кои се развива болеста.

Иако пристапот до соодветни, официјални студии ни е оневозможен, имаме многу емпириски податоци од конкретни случаи кои ги потврдуваат логичките заклучоци за неопходноста од детоксикација како поддршка за подобро функционирање на имунолошкиот систем.

Наведеното, исто така, потврдува дека решението за пандемијата лежи во подобриот развој на терапиите и подготовките за лечење од коронавирусот. Значи, точно онаму каде што секој успех во развој на нови методи во лечење речиси веднаш претрпува масовни напади од страна на фармако-мас-медиуми.

ДАЛИ МОЖЕ ДА БИДЕМЕ БЕЗБЕДНИ? МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ?

За среќа, на ова прашање можеме да одговориме позитивно. Постојат неколку видови и методи на заштита, како и терапии во раните или доцните фази на болестa од коронавирусот. За жал, не постои 100% гаранција дека секоја личност може да се излекува, но јас проценувам дека вистинската смртност може да се намали за најмалку 90 проценти.

Последици од КОВИД-19: лузни на белите дробови, оштетување на црниот дроб, ослабено срце, намалена подвижност, плитко дишење, ментални проблеми; извор: https://www.thesun.co.uk/news/11763754/mild-case-coronavirus-long-term-organ-damage/

ЗА КРАЈ

Многу луѓе кои слепо веруваат во вакцините, во овој пост ќе видат напад врз нивното божество (вакцините) и ќе ме прогласат за антиваксер (што и да значи тоа). Не би можеле повеќе да погрешат.

Официјалната медицина треба да се заснова на докази (evidence based medicine). Ако некој што се сомнева во добрата намера на фармацијата, а на тој начин и во нивните маркетиншки објави е прогласен за непријател на медицината, со што се негира самата суштината на модерната медицина, бидејќи се бара на одредени „авторитети“ да им се верува на збор, без научни докази.

Лично, верувам во сè што може научно да се потврди и докаже. Јас ја почитувам религијата, но имам став дека догмата не спаѓа во науката.

Имено, првото правило на науката е: СОМНЕВАЈ СЕ ЗА СÈ!