Запленети над три тони кокаин во Тихи Океан

Американската крајбрежна стража откри и заплени 3,08 тони кокаин вреден 92 милиони долари.

Дрогата е запленета од бродови во Тихи Океан и пренесена во Сан Диего.

Според американската крајбрежна стража кокаинот е запленет во близина на брегот на Мексико и на Централна и Јужна Америка.