Заради неспособноста на власта купуваме 100% поскап леб, брашно и зејтин

Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека заради неспособноста на власта нашите сограѓани купуваат 100% поскап леб, брашно и зејтин.

„Почитувани, најнапред да ви се извинам што на овој голем Христијански празник зборуваме за политика наместо за љубов, разбирање и соживот, но не можам да не ја искоментирам на денешната парада од прес конференција на СДСМ.

Очекував дека денешната прес конференција ќе биде со сет на мерки за ублажување на ценовниот шок на основните прехрамбени производи наместо повици кои реализацијата ќе биде крајот на 2023 год. и нема да придонесат за подобрување на катастрофалната ситуација во земјоделството.

Почитувани елитисти од СДСМ заради вашата неспособност, некадарност и бркање проценти од тендери денес нашите сограѓани јадат леб, масло, брашно поскапи за над 100%. Наместо да работите на стопирање на инфлацијата која од ден на ден вртоглаво расте, Вие си терате чист популизам и лична промоција“, стои во неговиот пост на Фејсбук.