Жбогар: Да се исполнат обврските и препораката да стане безусловна

жбогар

Владата што треба да биде формирана по изборите на 11 декември, како што кажа Жбогар, треба да ја искористи оваа можност и овој Извештај да го претвори во безусловен.

– Кризата трае премногу долго. Државните институции треба да ја вратат својата кредибилност, а ЕУ е подготвена да ве поддржи во трансформирањето на вашата земја во она што таа заслужува и сака да биде – демократско, динамично и просперитетно место што може да им понуди на своите граѓани стабилност и подобри перспективи за во иднина, рече Жбогар.

Тој на прес-конференцијата во седиштето на Европската унија во Скопје ги презентираше главните наоди од годинашниот Извештај за напредокот по области.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.