Здравствената состојба на Берлускони подобрена

Здравствената состојба на поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони, кој пред три недели беше примен во болница поради инфекција на белите дробови предизвикана од хронична леукемија, е подобрена, соопштија денеска неговите лекари.

„Во текот на изминатите четири дена, реагирањето на третманот овозможи да се постигне стабилна клиничка состојба која се карактеризира со оптимално и убедливо обновување на функциите на органите“, се вели во медицинскиот билтен.

На 5 април 86-годишниот Берлускони беше примен во болница поради воспаление на белите дробови, а при хоспитализацијата лекарите открија дека боледува од хронична леукемија.