Здравството е оставено во хаос, а директорите заминале на патување!

13-ти ден не работат операционите сали на Хирургија, СДСМ и ДУИ го оставаат здравството во хаос, посочуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Десетици и стотици пациенти се препраќаат по другите болници во Скопје затоа што Хирургија на Клинички не работи, а од пред 2 дена апаратите за компјутерска томографија и РТГ исто така не работат. Како да не беше доволен хаосот со операционите сали.

И додека Клинички колабира, најмалку петмина од раководството и администрацијата на Хирургија, меѓу кои и Адмир Дајоски, економскиот директор на Торакална, среде хаосот заминале на патување на Азурен Брег.

Знае ли министерот во заминување дека тој, СДСМ и ДУИ прават несогледлива штета за здравството?

Негрижата кон здравството кое оваа власт го манифестираше изминативе години сега се излеа целосно на површина. За ова одговорност мора да има“ – стои во реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ.