Зекири е кандидатот на СДСМ за претседател?

Потпретседателот на СДСМ, Мухамед Зекири е кандидатот на власта за претседател. Така барем пишуваат албанските медиуми. Зекири беше новинар пред да стане партиски член. Тој во март ќе наполни 40 години со што го исполнува законскиот минимум.

СДСМ и ДУИ сакаат конзензуален кандидат. Досега се спомнуваше името на професорот Денко Малески.