Земја на лаги и промашувања

940

Додуша, да бидеме фер, земјата како организам и не постои, таа е градена од клетки кои сами по себе не се споособни да создадат повисока свест. За жал, ние не сме ништо друго освен волвокс

Волвокс

Прв пат го употреби Тихо, младичот, кога ја опишуваше групацијата пиемџи, како збирштина на несвесни, ниискоинтелигентни створови, кои се туткаат околу себе и глумат некаков продуховен ентитет, пандан на Ноје Словенише Кунст, кој пак имаше сериозни уметнички и интелектуални постулати, за разлика од лепо џаначко друштво на зародишот на сурушките здруженија.

Инаку волвокс е навистина повеќеклеточќно суштество кое еволутивно е потполно безначајно, слепа улица, створ без заднина и иднина, но упорно опстанува затоа што бесвесното се лепи и опстанува упорно.

Ја чувствувам еркецијата кај небањатите дека ова ќе биде уште анти-шарено евангелие, ама сори, и тоа како и од другава страна не сте ништо подобри.Кога сплотеноста на опозицијата ја растура дугорепи морлок кој решава сам да стане амерички кандидат за прецедник на Мачедонија и со тоа го поеба целиот моментум на опизицијата која тешко после со Гога успеа да се врати. Иако Гога имаше доста глчасови, но после истрчувањето благоуханиот пребегач у криза кој е како лакмус и исчезава увек кога има некоја промена у редовите, неговите му новинарски гавази и до ден денес му стојат у став мирно, а локалната сељачаана партиска, која е неспособна за автентично мислење му лајка на неговите му објави кои никогаш не мрдаат подалеку од Свирипичино. Добро, еве сега барем има едно радио каде и он ќе може да каже нешто, иако не смееше ни Трамп да го пофали. Не е битно кој е, да е битно ќе имаше имиња, се работи за принцип на неспособност за автентично делување, уклучување мозок, а кога ќе се уклучи се прават катастрофални престапи, како за оние дамнешни прецеднички избори. Тука шарените се појаки, цела власт сосе сите нивни медиуми барме 90% и севкупната невладина која е под нивна контрола, цело српско, ромско, влашко ем еврејско лоби е под директна контрола знаат и делуваат потполно, во барем широки рамки, праволински, кој повеќе кој помалку ефикасно. О, да, ќе глумат скарување, незадоволство  од одредени постапки одлуки, но сите до еден добро знаат дека треба да делуваат синхронизирано и тоа го прават, а тоа е секој потег на опозицијата да се дампира, дефокусира, прекрие со спин и тук се маестрални. Тешко е да парираш не некој кој годишно за нив и кон нив истура од5 до 10 милиони евра годишно, плус лубриканти и слични курци и палци.

Дел од знаменитите изјави – промашувања на новинарските доајени од редакциите на Run & Lie Co.

Името не го даваме!

Немам сомнеж дека Трамп Ќе победи!
Силата е во народот и тој ќе одлучи!
Нема албанец кој ќе гласа за СДСМ!

Кога не си апсел – ќе те апсат!
Македонскиот народ ќе победи!

Кој ја владее улицата – тој победува!

И мал милион слични онтолошки промашувања…

И на главата на опзицијата им е потполно јасно, но немаат избор.

Треба нови деца, многу нови, млади, храбри, курназ, деца, се друго е за во контејнер!

Со лага против лага не се оди – тоа лузерски пристап, но упорно го тераат колегите ми.

Знам само едно…народот може да победи, опозицијата може и тоа како лесно да победи на олку катастрофални киксови на власта, но паѓа секогаш кога доајените се служат со маргиналци и лаги – некој мора да пресече и да се фокусира исклучиво само и само со доблест и вистина. Тој пат е потежок, реузлатите помалку се видливи но успехот на подолги патеки е гарантиран. Мислитед ека и правите улсуга на партијата со умилкување и полувстини исто како и вашиот противник – јас мислам само и правите лоша, многу лоша услуга.

Вака, се се сведува на лажни и полулажни полувистини кои како полубаук круажт над нас.

Разни фејбук знаменосци на самоникнати опозициски дјеци станаа побитни заради нивните празни фрази и лаги, оти у миг го галат увото и егото на нивниот гласач, кој во подсвета , кога ќе дојде миг за гласање, ќе му кликне дека сепак тоа што слушал, е само лага, невистина и нема да го даде гласот.

Знам дека огорченоста од лагите и спиновите од власта се огромни и сакате да вратите мило со драго, но стариот завет е поништен око за око, затоа е воспоставен Новиот, кој се базира, пред се на жртва. Не може да се мрдне од нулта точка ако нема само-жртва, храброста да се спортиставиш на Голијат со лага е бедна. Застани помал од маково зрно но со вистина. Никогаш не дозволи да те понесе полувистина, лага, измислица, отвори 4 очи. Биди лукав – не значи да си лажлив, туку да ги најдеш најдобрите модуси, патишта,стратегии, начини за борба, како илегалците во војна , секоја лага која во мигот ќе донесе 1000 лајка, намалува 100 гласа на избори.

Не може паметна глава да извојува победа кога офицерите му се морлоци!

Но, да произведеш нови и доблесни борци е тежок и долготраен процес, но единствен кој води кон успех.

Конечно власта ќе падне, сама од себе, оти произведува бројлери со се помалку мозок, прашање е на време.

Автор: Јанко Илковски за НетПрес

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.