Земјоделците ја блокираа Струмица – високите цени на репроматријалите и ниски откупни цени

Во Струмица голем протест на земјоделците од овој крај во кој што бараат владата и министерството за земјоделие да преземат итни мерки поради катастрофланата ситуација во оваа гранка.

Струмичките земјоделци ги блокираа струмичките улици за да го изразат своето незадоволство од состојбите со поддршката на градинарите, но и слабиот откуп проследен со ниски откупни цени. Пред се, тоа е поради пласманот и цената на младата зелка.

Ова го најавија од здружението Веге фреш од Куклиш кои тргнаа од училиштето Никола Карев кон центарот на струмица. Како што кажа Драги Памуков целта на овој протест е да се слушне гласот на земјоделецот односно на градинарите кои се соочуваат со високи цени на репроматријалите а при продажбата на својто зеленчук со ниски откупни цени.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.