Земјоделците револтирани, мерките не се навремени

121

Во врска со најавените мерки на министерството за земјоделие ние земјоделците воопшто не сме задоволни бидејќи тие не претставуваат ниту антикризни мерки, не се ни навремени.

Се споменува дека ќе има зголемување на зелената нафта за 50 проценти меѓутоа врз основа на пресметките кои што ние ги направивме.

50 проценти е пресметана сега цена на нафтата, а таа нафта ние ќе ја земеме тек во септември кога се очекува цената на истата да биде драстично поголема што значи не држи вода дека ќе биде 50 проценти и плус оваа мерка ги оделува тутунопрозовдителите и сточарите кои што нема да ја земат оваа мерка.

Така да ние мислиме дека ова нема да биде некоја голема помош на земјоделците.

Интегрален текст од соопштението на советникот на дополнителниот заменик министер во МЗШВ

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.