Зголемени откупот и продажбата на земјоделски производи

192
откуп

Според податоците на Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители има зголемување за 65,4 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство намалување за 2,9 проценти.

Зголемување на откупот и продажбата на земјоделски производи има кај индустриските, градинарските и фуражните растенија, овошјето, добитокот, живината и јајцата и млечните производи, а намалување кај
житата, грозјето, алкохолните пијалаци, млекото и рибата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.